perjantai 16. toukokuuta 2014

Godis till fredagskaffet - Perjantaikahvin herkut

Oj, oj, oj, nu lyckades vi nog tillverka någonting oerhört smaskigt med en av våra boende! Vi tycker annars också väldigt mycket om att baka här på Pensionatet, till den grad att vi i ett skede (när vi märkte att det blev kaffebröd nästan varje eftermiddag...) blev tvungna att införa en ny regel i huset enligt vilken vi bara får baka kaffebröd på fredagar. Semlor eller bröd försöker vi baka varannan dag. 

Idag bakade vi citronmuffins med glasyr på, och trots att jag själv i ett skede tyckte att smeten verkade märklig, blev det nog otroligt gott! Såpass gott, att vi vill dela med oss av receptet :)





Oi, oi, oi, nyt kyllä onnistuimme erään asukkaan kanssa valmistamaan jotain äärettömän maukasta! Pidämme kovasti leipomisesta täällä Pensionaatissa, niinkin paljon, että jouduimme yhdessä vaiheessa (todettuamme, että kahvileipää tuli leivottua lähes joka päivä....) sopimaan uudesta säännöstä, jonka mukaan kaffebröödiä saa leipoa ainoastaan perjantaisin. Sämpylöitä tai leipää yritämme leipoa joka toinen päivä.

Tänään tuli sitten kokeiltua uutta muffiniohjetta - sitruunamuffineita cupcake kuorrutuksella. Siitä huolimatta, että yhdessävaiheessa pidin taikinaa vähän kummallisena, näistä tuli kyllä älyttömän hyviä! Niin hyviä, että haluamme jakaa tämän ohjeen teidän kanssa :)

Sitruunamuffinit

n 12 annosta

100g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
n. 1/2 sitruunanmehu (maun mukaan)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri ja sekoita puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää mehu. Sekoita joukkoon loput jauhoseoksesta. Annostele taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n 1/3. Paista uunin keskitasossa 12-15min.

Kuorrute

100g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl mansikkatomusokeria (me kyllä käytimme ihan tavallista, valkoista tomusokeria)
2 tl vaniliinisokeria

Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi sähkövatkaimella. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja koristele kakut juuri ennen tarjoilua.


Sitruunamuffineiden ohje löytyy myös täältä: www.kotikokki.net/reseptit/nayta/68784/Sitruunamuffinit/
ja kuorrutteen ohje täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/251094/Cupcake%20kuorrute/



Vi önskar alla ett trevligt veckoslut!
Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

Hälsningar / Terveisin,
Katarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti